Goed doel

Dit jaar hebben we gekozen voor Help Brandwonden Kids vzw,
zij wensen kinderen met brandwonden financieel te steunen. Dit doen zij niet zomaar. Omdat zij goede contacten hebben met de Belgische Stichting Brandwonden
en de brandwondencentra van UZ Leuven Gasthuisberg, Stuivenberg Antwerpen, UZ Gent en Neder Over Heembeek wensen zij met hen een degelijke samenwerking te onderhouden. Dit omdat zij, ondanks hun inzet, niet de know how hebben om de ingezamelde gelden te verdelen naar datgene wat op dat moment de meest prangende behoeften zijn.

Daarom zullen zij steeds vragende partij zijn om van de Belgische Stichting Brandwonden de vraag tot steun te mogen ontvangen. Ook op vraag van de sociale diensten van de verschillende brandwondencentra zal financiële steun toegekend
worden. Deze vraag tot financiële steun aan kinderen met brandwonden wordt stevig onderbouwd door een commissie van sociaal assistenten en verpleegkundigen, onafhankelijke specialisten uit de brandwondencentra, die elke aanvraag in
detail onderzoeken en de financiële steun blijven opvolgen via de coördinator in het zorgtraject.

Wel zal de vzw Help Brandwonden Kids steeds intern overwegen de steun toe te kennen.

Hier enkele aanknopingspunten voor tegemoetkomingen in vergoeding van kosten die voor onze vzw Help Brandwonden Kids in aanmerking kunnen komen.

Kosten voor psychologische ondersteuning (geen tussenkomst van de mutualiteiten).
Kosten voor aanvullende medicatie en verbanden (D -medicatie).
Kosten voor oplopende remgelden in de kinesitherapie.
Kosten in vergoeding van bijkomende drukpakken en of orthopedische hulpmiddelen.
Kosten voor specifieke littekenverzorging (maquillage, tatoeage, kuren, LPG …..).
Kosten voor speelgoed op de brandwondencentra.
Kosten voor UV – bestendige zwempakken.
.....

Website : Hulp Brandwonden Kids

 

 

In 2016 was dit de Antwerpse Hulp Honden,
hun kerntaak is het opleiden en plaatsen van hulphonden. ‘Hulphond’ is de verzamelnaam voor honden die getraind zijn om een persoon met een fysieke of mentale beperking bij te staan in het dagelijkse leven zodat diens zelfredzaamheid en functionaliteit vergroot worden. Wij steunden hun met 2000€.

Website : De Antwerpse Hulphonden

 

 

In 2015 was dit Het Clownshuis in Balen,
zij hebben een interactieve website waar ze als clown live in contact komen met langdurig zieke kinderen. Wij steunden hun met 2000€.

Website : Het clownhuis

We zoeken elk jaar naar een nieuw goed doel, heb je een voorstel stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over METAL 101

Wij van de VZW Charity Musketeers organiseren een festival in Balen voor het goede doel genaamd “Metal 101”

Volg METAL 101

© 2018 METAL 101 | All Rights Reserved. Powered by DHWebcreation